Rozrabianie spirytusu w takim kraju jak Rosja nie jest w ogóle potrzebne. Ludzie tam piją czysty spirytus i nie widzą w tym żadnego problemu. Na pewno jest to kwestią przyzwyczajenia i genów, bo w Polsce też wiele takich osób się znajdzie.

Dla pozostałych osób wypicie spirytusu może okazać się czymś śmiertelnym i można się udusić takim alkoholem. To, dlatego trzeba nauczyć się rozcieńczania spirytus żeby wyszło z tego coś dobrego, ale jednocześnie bezpiecznego dla naszego organizmu. Czysty spirytus często wykorzystuje się do odkażania czegoś czy czyszczenia, ale do picia nie jest polecany.

Rozcieńczanie spirytusu

Tak naprawdę wszystko będzie zależne od tego, do jakiej wartości będziemy chcieli spirytus rozcieńczyć. Dobry spirytus ma około 96% mocy, dlatego trzeba będzie go sporo rozcieńczyć żeby coś z tego było. Najłatwiej będzie rozcieńczenie zrobić przy pomocy wody. Wystarczy zachować proporcje, a wtedy będą z tego bardzo dobre efekty. Dla smaku alkoholu, który mamy robić po rozcieńczeniu istotna jest sama woda. To nie powinna być woda chlorowana z kranu, bo wszystkie smak zepsuje, a do tego może nam jeszcze zaszkodzić, a przecież nie o to nam chodzi.

Warto nawet kupić wodę bardzo dobrej, jakości, a wtedy poczujemy o wiele lepszy smak. Wystarczy woda źródlana, która nie jest droga, ale za to jest smaczna. Jeśli chcemy mieć litr alkoholu to warto zastosować się do pewnych promocji. Jeśli chcemy żeby ze spirytusu była wódka o mocy 40% to na 420 mililitrów spirytusu trzeba będzie dolać sześćset mililitrów wody.

spirytus

Wtedy uzyskamy dokładnie taki efekt, jaki jest nam potrzebny. Jeśli ktoś lubi mocniejsze trunki i zależy mu na 70% to wtedy potrzebujemy 740 mililitrów spirytusu i około 300 mililitrów wody. Efekt będzie bardzo dobry, a alkohol będzie bardzo, ale to bardzo mocny. Często takiej mocy alkohol używany jest do nalewek.

Mieszanie spirytusu z sokiem

Można będzie mieszać spirytus z sokiem i wtedy powstanie coś takiego jak nalewka. Wybieramy sobie sok o dowolnym smaku, który lubimy i wtedy przygotowany w ten sposób alkohol będzie nam na pewno bardzo smakował. Nie warto pić za dużo alkoholu, bo dla wielu z nas źle się to kończy, ale nie oznacza to, że mamy nic nie pić. Jesteśmy nacją, która bawi się przy alkoholu, ale do wszystkiego trzeba podchodzić z umiarem, a wtedy nie będziemy mieć żadnych problemów. Jeśli stosujemy sok do mieszania ze spirytusem to pamiętajmy o tym żeby wybierać to, co naturalne.

Najlepiej mieć własny sok, bo wtedy całość będzie smakowała jeszcze lepiej. Im tańszy sok zastosujemy tym gorszej klasy będzie to wódka czy nalewka, a na pewno nie chcemy na to tracić czasu. Trzeba się do takiego mieszania przygotować, a wtedy na pewno uzyskamy dokładnie takie efekty, na jakich nam zależy. Można w okresie lata robić soki i wtedy będziemy przygotowani do mieszania. Wiele osób tak robi, dlatego tworzą nalewki i wódkę smakową o bardzo dobrej, jakości? My również możemy tak zrobić.

Wódka dla gości

Dawniej dobierało się spirytus z cukrem. Dzisiaj ta metoda jest rzadko spotkana, dlatego stosuje się soki czy nawet miód. Kombinacji jest naprawdę bardzo dużo, dlatego każdy znajdzie dla siebie coś odpowiedniego. Jeśli mamy spirytus z pewnego źródła to można będzie zrobić sobie bardzo dobrej, jakości wódkę. To, co kupujemy w sklepach niestety nie jest najlepszej klasy i każdy, kto lubi wódkę dobrze o tym wie. Często zdarzają się podróbki w oryginalnych opakowaniach, dlatego warto trochę czasu poświecić i stworzyć taką wódkę, jaka jest dla nas najlepsza.

drinki

Każdy lubi, co innego, dlatego dla nas i dla gości trzeba będzie przygotować to, co najlepsze. Wtedy impreza będzie udana, a goście będą bardzo zadowoleni. Jeśli będziemy wiedzieć jak rozrobić spirytus to będziemy często zapraszani przez znajomych, którzy nie mają na to czasu, ale i nie wiedzą jak się w ogóle za to zabrać. Można stosować się do zaleceń osób, które już wcześniej to robiły, ale można również wprowadzać zmiany i wtedy będziemy tworzyć takie alkohole, jakich nikt inny nie ma.

Pomysłów nam na pewno nie braknie, bo wystarczy stosować coraz to inne soki, a trochę ich można będzie mieć. Można również dodawać coś ostrego, albo coś bardzo słodkiego. Niektóre osoby mają tak dużo pomysłów, że my na pewno coś z tego dla siebie wykorzystamy. Wódka nie musi być podawana czysta, dlatego warto coś tam do niej domieszać, a wiele osób będzie chętniej ją piło. Tak to właśnie wygląda, dlatego zadanie na dzisiaj mamy takie żeby spróbować rozrabianie spirytusu według konkretnych wzorów.

[Głosów:412    Średnia:2.4/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here